Tachtig procent van Friese omzet op de tocht: 'Vier miljoen inkomstenderving'

Tachtig procent van Friese omzet op de tocht: 'Vier miljoen inkomstenderving'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 17:38ma 25-05-2020 om 17:38

Algemeen directeur Cees Roozemond sluit een reorganisatie niet uit bij sc Heerenveen. De Friese club verkeert nog niet in direct gevaar, maar werkt wel met drie scenario's: groen, oranje en rood.

"We hopen niet op het rode scenario, maar we moeten overal op voorbereid zijn", zegt Roozemond tegen FOX Sports. "Dan heb je het over een anderhalvemetereconomie en misschien zelfs wel een heel jaar zonder publiek. Dat kost in totaal ongeveer tachtig procent van de omzet, die je genereert met inkomsten vanuit kaartverkoop. In het worst case scenario moet je uitgaan van vier miljoen euro inkomstenderving."

Heerenveen ontsnapt vermoedelijk niet aan een reorganisatie. "Reorganisatie is heel treurig, maar dat hoort erbij en kun je niet uitsluiten. Er stond al wat druk op de bedrijfshuishouding, hoewel we eindelijk weer wat licht aan het eind van de tunnel zagen." De Friezen bereikten al een akkoord met de spelers over een salarisoffer ook een verlaging van de stadionhuur kan een optie zijn. "De huur is erg hoog voor Heerenveen, dat was al zo."

Ondanks de penibele situatie waarin Heerenveen zich bevindt, geeft Roozemond aan dat het water de club nog niet aan de lippen staat. "Het voordeel voor ons is dat we het mes niet op de keel hebben staan, we hebben de nodige liquiditeit. De absolute urgentie is er niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws