'Kuyt heeft Feyenoord-staf al rond: Groenendijk en Larsson volgen ex-aanvaller'

'Kuyt heeft Feyenoord-staf al rond: Groenendijk en Larsson volgen ex-aanvaller'

25-05-2020 22:05 Laatste update: 22:12
144

Dirk Kuyt heeft zijn technische staf bij Feyenoord al rond. Het Algemeen Dagblad meldde al dat hij in de zomer van 2021 het stokje overneemt van Dick Advocaat. Henrik Larsson en Alfons Groenendijk worden samen met John de Wolf zijn assistenten.

Dat laat chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf maandagavond weten in Veronica Inside. "Dirk Kuyt wordt de opvolger van Advocaat aan het einde van het komende seizoen. Die neemt goede vriend Alfons Groenendijk mee en Henke Larsson, die Zweed. Ze komen allemaal uit de stal van zaakwaarnemer Rob Jansen. John de Wolf heeft een doorlopend contract, die is eigenlijk neergezet door Feyenoord."

Groenendijk stapte in december op bij ADO Den Haag. De ex-trainer van onder meer Willem II en FC Den Bosch raakte bij FC Utrecht bevriend met Kuyt. Waar hij zelf in de nadagen van zijn carrière zat, brak de 104-voudig international net door in het betaald voetbal. Larsson groeide tussen 1993 en 1997 uit tot publiekslieveling bij Feyenoord. De spits kwam verder voor onder meer Celtic en FC Barcelona uit.

Volgens Driessen houdt de komst van Groenendijk en Larsson verband met het vertrek van Said Bakkati naar FC Cincinatti. Laatstgenoemde kon slechts voor één jaar bijtekenen, daarna had hij plaats moeten maken voor de nieuwe assistenten. "Bakkati wordt op handen gedragen in Rotterdam. Advocaat wilde hem houden en hij wilde zelf ook wel graag blijven, maar ze zouden na komend seizoen afscheid van hem nemen. Hij past niet in de toekomstige technische staf."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie