Geen Barça, maar FC Twente: 'Hij wees een voorstel van Barcelona af'

Geen Barça, maar FC Twente: 'Hij wees een voorstel van Barcelona af'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 23:22ma 25-05-2020 om 23:22

Jesús Corona had in de zomer van 2013 de mogelijkheid om CF Monterrey te verruilen voor FC Barcelona, maar de keuze viel op FC Twente. Dat vertelt zaakwaarnemer Matías Bunge van de 27-jarige Mexicaan.

"Hij wees een voorstel van Barcelona af. Hij zat bij Monterrey en ik vertelde hem dat ik had gesproken met Zubizarreta, die toen technisch directeur was van Barcelona. Hij zou in zijn eerste jaar voor het tweede team spelen, daarna zou hij de stappen naar het eerste elftal zetten", vertelt Bunge aan ABC Sevilla.

"Jesús zei 'nee', want hij wilde in een eerste elftal spelen. Daarom gingen we naar Twente. Het verschil tussen Mexico en Nederland was enorm en daar had hij in het begin last van", stelt de belangenbehartiger. "De coach kwam naar mij toe en zei dat als Corona niet beter ging spelen, hij teruggezet zou worden naar de beloften. En dat gebeurde. Daar begon hij het nieuwe seizoen, maar hij was de beste speler en na vier duels promoveerden ze hem weer."

"Diezelfde trainer, Alfred Schreuder, wilde hem vervolgens naar Hoffenheim halen", onthult Bunge. Zover kwam het nog niet. Corona verruilde Twente in 2015 voor FC Porto, waar hij nog altijd actief is. Ook Sevilla probeerde hem vorig jaar in te lijven. "Het probleem was dat zijn transferclausule hoog is. En door de coronacrisis moeten we nu afwachten."

Voor de corona-uitbraak werd de buitenspeler naast Sevilla ook in verband gebracht met Everton, Internazionale, AS Roma, Valencia, Schalke 04 en West Ham United. Zijn afkoopsom zou dertig miljoen bedragen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws