Vitesse in de rechtszaal: 'Ajax' aandeelhouders moeten toch ook niet bijspringen?'

Vitesse in de rechtszaal: 'Ajax' aandeelhouders moeten toch ook niet bijspringen?'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 08:40di 26-05-2020 om 08:40

Vitesse is in een juridisch conflict verwikkeld met Michael van de Kuit, de eigenaar van stadion GelreDome. Deze wilde niet tegemoetkomen aan het verzoek van de Arnhemmers, die inzetten op een tijdelijke verlaging van de stadionhuur.

Vitesse beargumenteerde dat het tot 1 september niet kon voetballen en dus het recht had om een huurverlaging af te dwingen. Van de Kuit wees echter naar de Russische eigenaar Valeri Oyf (links op de foto), die eventuele tekorten zou kunnen dekken. "Als die Rus korting wil, moet hij me bellen", liet hij in eerder stadium weten. Tijdens de rechtszitting is er opnieuw naar Oyf gewezen. "Hoe groot de garanties van Oyf zijn, is onbekend", wordt de advocaat van Van de Kuit geciteerd door de Gelderlander. "Wij hebben meermaals verzocht om informatie over de constructie van Vitesse met de eigenaar. Om cijfers. Dan geeft de club niet thuis."

Het kamp-Van de Kuit vroeg zich af hoelang de Russische eigenaar nog betrokken zal zijn bij Vitesse. "Vitesse bouwt op het geld van Oyf, maar stelt tegelijkertijd dat hij niet te dwingen is financieel bij te springen. Wij zien een terugtrekkende beweging bij Vitesse."

Vitesse schoof die verdachtmakingen echter terzijde. "Dat Oyf moet bijstorten, is populistisch taalgebruik. Oyf is geen partij in dit contract. De medewerkers van Vitesse zijn ook niet in dienst van Oyf, maar van Vitesse." Volgens de nummer 7 van de Eredivisie staat de eigenaar in ieder geval nog tot 2022 garant, maar gaat het te ver om hem op te laten draaien voor de stadionhuur. "Dat 'die Rus' maar moet betalen, heeft niets met de hele discussie te maken. Ajax kan tegen de 4000 aandeelhouders toch ook niet zomaar zeggen dat ze moeten bijstorten?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws