'FC Eindhoven-drietal laat deadline lopen: 'veroordeeld' tot contractverlenging'

'FC Eindhoven-drietal laat deadline lopen: 'veroordeeld' tot contractverlenging'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 09:55di 26-05-2020 om 09:55

Jay Idzes, Samy Bourard en Karim Essikal dachten deze zomer transfervrij te kunnen vertrekken bij FC Eindhoven, maar zijn voorlopig 'veroordeeld' tot nog een jaartje Aalsterweg. De aflopende contracten van het drietal zijn niet op tijd opgezegd.

De Brabanders maakten eind maart bekend dat de contracten van Idzes, Bourard en Essikal niet opgezegd waren en dat de gesprekken over een langer verblijf gaande waren. De spelers zelf en hun zaakwaarnemer hadden hierdoor tot 15 mei de tijd om de verbintenissen alsnog op te zeggen, maar die deadline is dus versterken: de contracten zijn hierdoor automatisch verlengd.

Idzes is al gepresenteerd bij Go Ahead Eagles, maar die transfer staat nu op losse schroeven: het is nog maar de vraag of Kowet een transfersom kan en wil betalen. Bourard was op weg naar ADO Den Haag en heeft volgens het Algemeen Dagblad de FC Eindhoven-groepsapp al verlaten: ook hij moet nu afwachten.

FC Eindhoven zag dit scenario al aankomen en is er volgens het AD 'niet rouwig' om, aangezien het de nummer 13 van de Keuken Kampioen Divisie nu wat extra transferinkomsten op zou kunnen leveren. Club en spelers gaan binnenkort met elkaar om de tafel: Idzes en Bourard hopen alsnog te kunnen vertrekken. Waar de toekomst van Essikal zou moeten liggen, is nog onduidelijk.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws