Transfer Idzes naar Go Ahead plots onzeker door 'bewuste actie' FC Eindhoven

Transfer Idzes naar Go Ahead plots onzeker door 'bewuste actie' FC Eindhoven

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 23:55ma 25-05-2020 om 23:55

De overstap van Jay Idzes naar Go Ahead Eagles is plots onzeker. De negentienjarige middenvelder en zijn zaakwaarnemer hebben verzuimd om zijn aflopende contract bij FC Eindhoven op te zeggen, vertelt  technisch manager Paul Bosvelt van de Deventenaren.

"Er is wat zand in de motor gekomen", stelt Bosvelt bij FOX Sports. "Hij moest wel gepresenteerd worden, dat was van te voren al opgenomen. Maar er is iets misgegaan in het formele afronden, het volgen van de regels. We proberen het op te lossen met FC Eindhoven. Het is voor iedereen heel lastig, met name voor de speler. Hij zit een beetje in het gedrang. Het is niet prettig."

Waar clubs voor 1 april formeel contracten moeten opzeggen, moeten spelers dat voor 15 mei doen. Dat is in het geval van Idzes dus niet gebeurd. Volgens De Stentor verdient de aanpak van Eindhoven echter 'niet de schoonheidsprijs'. Het zou een bewuste actie van de Brabanders zijn om nog geld aan de middenvelder te verdienen. ADO Den Haag en Samy Bourard zitten in hetzelfde schuitje.

Bosvelt neemt Eindhoven echter weinig kwalijk. "In dit geval heeft de zaakwaarnemer niet de juiste weg bewandelt en ontstaat er een probleem." De voormalig middenvelder heeft wel een advies voor de competitiegenoot. "Een speler houden die al weg is in zijn hoofd.... Meestal werkt dat niet meer", zegt hij tegen de regionale krant. Eindhoven overlegt woensdag over de situatie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws