Robben: 'Van Gaal haalde me over, ik nam het risico en het was het waard'

Robben: 'Van Gaal haalde me over, ik nam het risico en het was het waard'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 22:02di 26-05-2020 om 22:02

Arjen Robben is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot clubicoon van Bayern München, maar de Nederlander was helemaal niet naar Duitsland vertrokken als Louis van Gaal er geen trainer was. Van Gaal haalde hem in 2009 op bij Bayern München.

Robben beëindigde afgelopen zomer zijn voetbalcarrière. Hij heeft tien jaar lang voor Bayern gespeeld. "Van Gaal haalde me in 2009 naar Bayern München", zegt Robben tegen SocratesMagazin. "Ik zie hem als een geweldige trainer die erg nauwkeurig werkt en veel waarde hecht aan discipline. Hij zorgt ervoor dat iedere speler beter wordt en gaf mij veel vertrouwen. Ik heb een goede tijd met hem gehad in München. Ik weet niet of ik was gekomen als hij er geen trainer was geweest."

"Toen hij me benaderde zat ik nog bij Real Madrid en was ik gelukkig. De reden dat hij me over heeft weten te halen om naar München te komen is omdat Real de ene na de andere superster haalde. Mijn enige wens was om de Champions League te winnen en Bayern was niet een van de topclubs in Europa. Maar ik nam het risico en het was het waard."

Robben zat fout, want na zijn komst won Bayern de ene na de andere prijs, waaronder de Champions League. "Ik kan met een trots gevoel zeggen dat ik alle prijzen heb gewonnen bij Bayern. Ik ben trots op mijn prijzenkast en heb een belangrijke rol gespeeld de afgelopen tien jaar, een van de belangrijkste periodes in de geschiedenis van de club."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws