Bonaire juicht idee toe en verwelkomt FC Utrecht en Feyenoord met open armen

Bonaire juicht idee toe en verwelkomt FC Utrecht en Feyenoord met open armen

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 22:36di 26-05-2020 om 22:36

FC Utrecht-advocaat Frans de Weger opperde deze week het idee om de bekerfinale op Bonaire te spelen. Op het Nederlandse eiland vinden ze dat helemaal geen gek idee. Sterker nog: ze juichen het toe.

De Weger stelde in gesprek met De Telegraaf voor om de bekerfinale tussen Utrecht en Feyenoord op ander grondgebied te spelen en noemde Duitsland en Bonaire als opties. "Dat zou – na een quarantaine van de Feyenoord- en FC Utrecht-selectie – net over de grens in Duitsland kunnen, maar eventueel ook op Bonaire. In die Nederlandse gemeente heeft het coronavirus veel minder om zich heen gegrepen. Explore all options."

Ludwig Balentin is de voorzitter van de Bonairiaanse voetbalbond en hij verwelkomt Utrecht en Feyenoord met open armen. "Ik vind het echt uitstekend, als het kan", zegt hij tegen Aimgoe, een Nederlandstalig dagblad. "Het zou een enorme boost zijn voor de sport op het eiland. Ik heb geen reden om daar nee tegen te zeggen. Ik word hier echt zeer vrolijk van. Als de finale hier gespeeld zou worden, dan is dat echt een droom."

"Ik wil de teams hier graag hebben, maar zoiets kan ik pas voorbereiden als we officieel weten wat we moeten doen", zegt burgemeester Edison Rijna. "Het stadion moet natuurlijk in orde zijn. Ik ben wel bereid om daar wat aan te doen, maar we moeten ook niet in de financiële problemen komen voor één voetbalwedstrijd."

"Aan de andere kant kunnen we die wedstrijd ook gebruiken om de faciliteiten te verbeteren", laat Rijna weten. "Het is echt geen gek idee om de wedstrijd hier te spelen. Als we goede afspraken maken met alle belanghebbenden, dan kan het zeker te regelen zijn. Het lijkt mij ook erg leuk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws