Arnesen komt met Feyenoord-bevestiging: 'Kuyt heeft zeker streepje voor'

Arnesen komt met Feyenoord-bevestiging: 'Kuyt heeft zeker streepje voor'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 10:57wo 27-05-2020 om 10:57

Laatste update: woensdag 27 mei 2020 om 11:20wo 27-05-2020 om 11:20

Feyenoord heeft Dirk Kuyt toegezegd dat hij in de toekomst trainer van Feyenoord wordt. Dat bevestigt technisch directeur Frank Arnesen aan RTV Rijnmond. Een startdatum is nog niét geprikt.

Kuyt was trainer van Feyenoord O19 en zal komend seizoen geen eigen elftal trainen, maar rondkijken bij verschillende clubs. De kans lijkt groot dat hij vanaf de zomer van 2021 aan de slag gaat als opvolger van Dick Advocaat, zoals zaakwaarnemer Rob Jansen al liet doorschemeren in het Algemeen Dagblad.

Arnesen is positief over Kuyt, die bijgestaan zal worden door Alfons Groenendijk en Henrik Larsson. "Hij is hard bezig het vak te leren en het is inderdaad de bedoeling dat hij op termijn trainer wordt. Die afspraken lagen er al voordat ik hier in januari begon. Maar ik sta daar ook achter", verklaart de Feyenoord-directeur aan Rijnmond.

"Ik heb zelf bij PSV meegemaakt dat Phillip Cocu zo werd klaargestoomd en bij Feyenoord hebben ze goede ervaringen met Giovanni van Bronckhorst", vervolgt Arnesen, die het nog te voorbarig vindt om te praten over de aanstelling van Kuyt.

"Ik ben blij dat Dick Advocaat heeft bijgetekend en volgend seizoen zullen we uiteraard gaan praten over de toekomst. Als Advocaat stopt, heeft Kuyt zeker een streepje voor, maar dan gaan we uiteraard samen met de rest van de directie kijken wat het beste is voor Feyenoord."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wordt Kuyt een goede hoofdtrainer van Feyenoord?

(7361 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws