'Heerenveen slaat bod van 7 miljoen uit China af en wil meer dan het dubbele'

'Heerenveen slaat bod van 7 miljoen uit China af en wil meer dan het dubbele'

27-05-2020 16:32 Laatste update: 17:02
119

SC Heerenveen-smaakmaker Chidera Ejuke staat in de belangstelling van een club uit China. De Friezen hebben al een concreet bod van zeven miljoen euro op de 22-jarige Nigeriaan afgewezen, meldt Voetbal International.

Volgens het weekblad wil Heerenveen meer dan het dubbele ontvangen voor Ejuke, die vorige zomer nog voor twee miljoen overkwam van het Noorse Valerenga. Technisch manager Gerry Hamstra vertelde eerder deze week nog dat er geen beweging was rond de vleugelaanvaller, maar dat is er dus wel geweest. Het is nu afwachten of de Chinezen een nieuwe poging wagen.

Ejuke groeide het afgelopen seizoen uit tot de smaakmaker in de ploeg van coach Johnny Jansen. In 25 Eredivisie-duels was de buitenspeler goed voor negen doelpunten en vier assists. Hij was bovendien de speler met de meeste dribbels in de competitie. Zijn contract in het Abe Lenstra Stadion loopt door tot medio 2023.

Algemeen directeur Cees Roozemond sloot onlangs een reorganisatie niet uit bij Heerenveen vanwege de coronacrisis. Desondanks willen de Friezen dus de hoofdprijs voor Ejuke.