'De huidige spelersgroep is niet goed genoeg, belangrijke spelers vertrekken'

'De huidige spelersgroep is niet goed genoeg, belangrijke spelers vertrekken'

Thomas Letsch draait er niet omheen: Vitesse moet de komende maanden een grote slag slaan op de transfermarkt. Johannes Spors, technisch directeur in Arnhem, moet onder meer op zoek naar versterking voor de aanval.

Letsch bevestigt in zijn eerste interview met de Gelderlander dat Tim Matavz sowieso vertrekt uit het Gelredome. Dat hing al even in de lucht, maar is nu ook echt definitief. Het contract van de spits loopt af. "De huidige spelersgroep is niet goed genoeg", stelt de Duitse trainer.

"We moeten op de transfermarkt nog veel werk verzetten. Maar dat is niet gek. Belangrijke spelers (naast Matavz ook Bryan Linssen, red.) vertrekken. We zoeken spelers die aan de wensen van ons voetbal voldoen. Het voordeel is dat we veel tijd hebben. De competitie start pas in september."

Letsch heeft ook nog even om zijn kennis van Vitesse en Nederland uit te breiden. "Ik weet dat hier eerder met Herbert Neumann al een Duitse trainer heeft gewerkt. En met succes. En de aartsrivaal ken ik ook. Ik ben nog niet goed in clubnamen in Nederland. Maar de stad is Nijmegen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s