Bonaire zet deur open voor Feyenoord-FC Utrecht en gaat zich actief inspannen

Bonaire zet deur open voor Feyenoord-FC Utrecht en gaat zich actief inspannen

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 07:41do 28-05-2020 om 07:41

Het eilandbestuur van Bonaire is enthousiast over het voorstel van FC Utrecht om de finale van de KNVB Beker op Bonaire te spelen. De bestuurders hebben zich woensdag officieel uitgesproken over het ludieke idee van de Utrechters.

Volgens het medium Amigoe gaat het eilandbestuur zich actief inspannen om de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht naar het eiland te halen. De Utrechters hebben bij de UEFA een vuistdik dossier ingediend om de bekerfinale - met als inzet een plek in de Europa League - alsnog te kunnen spelen. Het organiseren van de wedstrijd in Duitsland of op Bonaire behoort daarbij ook tot de mogelijkheden.

Bonaire ziet dat plan wel zitten. Het Openbaar Lichaam van het eiland zegt in een reactie aan Amigoe: "Het zou jammer zijn als de KNVB niet van mening verandert." De UEFA buigt zich rond 17 juni over het ingediende rapport door FC Utrecht. Mocht de Europese voetbalbond ook van mening zijn dat de KNVB niet alles in het werk heeft gesteld om de finale te kunnen spelen, dan wacht in juli mogelijk alsnog de bekerfinale. Eerder liet ook de voetbalbond van Bonaire weten dat FC Utrecht en Feyenoord welkom zijn op het eiland

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws