Afellay breekt lans voor PSV-flop: 'Ik weet wat er in zijn privésituatie speelde'

Afellay breekt lans voor PSV-flop: 'Ik weet wat er in zijn privésituatie speelde'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 10:44do 28-05-2020 om 10:44

Bruma stelde zwaar teleur in zijn debuutseizoen bij PSV, maar dat had volgens Ibrahim Afellay zo zijn redenen. De 34-jarige aanvoerder wijst naar de privésituatie van de recordaankoop van vijftien miljoen euro.

Afellay was afgelopen seizoen een klankbord voor de spelers van PSV. "Sommige jongens presteren misschien niet goed, maar soms zit daar ook een verhaal achter", vertelt de vertrekkende aanvoerder bij PSV TV. "Mensen oordelen vaak zonder dat ze de achtergrond kennen."

Bruma wordt vervolgens genoemd. "Als je Bruma bijvoorbeeld ziet... Hij had een moeilijke periode", aldus Afellay. "Maar ik weet ook wat er in zijn privésituatie speelde op dat moment. Dan kan ik me wel voorstellen dat hij het moeilijk had."

Afellay noemt de precieze reden niet, maar eind april kwam wel in het nieuws dat de bankrekening van Bruma is geplunderd. Een vriend lichtte de Portugese aanvaller voor ongeveer drie miljoen euro op. Het verhaal is nooit bevestigd.

Bruma begon dit seizoen flitsend in Eindhoven, maar kwam in zijn laatste zeventien optredens niet verder dan één goal. Dieptepunt was zijn desastreuze invalbeurt in de laatste wedstrijd van PSV voor de coronabreak, uit tegen FC Groningen (0-1).

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws