Engelse pers weet het zeker: Premier League begint over drie weken weer

Engelse pers weet het zeker: Premier League begint over drie weken weer

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 15:45do 28-05-2020 om 15:45

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 16:03do 28-05-2020 om 16:03

De Engelse pers weet het zeker: over drie weken wordt er weer gevoetbald in de Premier League. De clubs hervatten de competitie in de derde week van juni, klinkt het. Het is nog wachten op een officieel communiqué.

In Engeland werd de laatste maanden gewerkt aan Project Restart. Het ziet er inmiddels goed uit, aldus de Britse pers: vanaf 17, 18 of 19 juni moet er weer gevoetbald worden. De Premier League zou daarmee de derde topcompetitie zijn die wordt hervat, na Duitsland (16 mei) en Spanje (12 juni).

De Premier League, clubs en Engelse voetbalbond (FA) bereikten donderdag een akkoord, nadat de competitie half maart werd stilgelegd door de corona-uitbraak. Het is de bedoeling dat het hele speelschema vóór 1 augustus achter gesloten deuren is afgewerkt.

De kranten in Engeland zijn het nog niet helemaal eens over wanneer de Premier League precies weer hervat wordt. The Telegraph meldt dat de inhaalwedstrijden Manchester City - Arsenal en Aston Villa - Sheffield United eerst afgewerkt worden op 17 juni, terwijl andere media uitgaan van het weekend van 20 juni.

De managers hebben dus drie weken om hun spelers klaar te stomen voor het straaljagervoetbal van de Premier League. Het betekent ook dat Liverpool de eerste landstitel sinds 1990 kan pakken. De ploeg van Virgil van DIjk en Georginio Wijnaldum heeft nog twee overwinningen nodig.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws