Anderlecht-revolutie: Woestijnvis-topman werkt met Kompany aan plan 2020-2025

Anderlecht-revolutie: Woestijnvis-topman werkt met Kompany aan plan 2020-2025

28-05-2020 16:15 Laatste update: 16:41
17

RSC Anderlecht heeft haar nieuwe paleisrevolutie met de werktitel 2020-2025 bevestigd. Voorzitter Marc Coucke maakt plaats voor mediatycoon Wouter Vandenhaute.

Vandenhaute, oprichter van tv-productiehuis Woestijnvis, was tot nu toe extern adviseur, maar zal binnenkort de functie van voorzitter gaan bekleden. Om voorzitter van Anderlecht te worden verkoopt Vandenhaute zijn aandelen in het agentschap Let's Play. Eind oktober was hij in beeld voor een mogelijke overname van Roda JC, maar die plannen werden nooit concreet.

Coucke zet een stap terug: hij verdwijnt na twee jaar als voorzitter van Anderlecht, maar blijft voorlopig wel verbonden aan Paars-Wit. 'Coucke blijft via zijn investeringsmaatschappij Alychlo wel een ambitieuze hoofdaandeelhouder', laat Anderlecht weten.

Ook Vincent Kompany gaat een belangrijke rol spelen. De verdediger keerder afgelopen zomer terug als speler-trainer, legde daarna zijn trainerstaken neer en wordt nu één van de investeerders van de club. 'Kompany wil samen met Vandenhaute Anderlecht weer naar de top brengen. Het plan 'RSCA '20-'25' zorgt er ook voor dat Sporting Anderlecht op korte termijn weer financieel gezond wordt. De huidige aandeelhouders zullen daarvoor samen met Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute de nodige middelen uittrekken', laat de club weten. De 89-voudig Rode Duivel blijft naar verwachting voorlopig ook actief als speler.