FC Utrecht: 'Kunnen er belachelijk over doen, maar het zou waanzinnig zijn'

FC Utrecht: 'Kunnen er belachelijk over doen, maar het zou waanzinnig zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 10:57vr 29-05-2020 om 10:57

FC Utrecht-directeur Thijs van Es zou het 'waanzinnig' vinden als de bekerfinale tegen Feyenoord op Bonaire gespeeld gaat worden. De club hoopt dit via de UEFA en de KNVB mogelijk te maken, en Bonaire heeft inmiddels aangegeven dat het de finale kan organiseren.

"Als het een bekerfinale wordt op Bonaire, dan zou dat toch wel een stunt zijn", zegt Van Es in gesprek met Wilfred Genee bij Veronica Inside. "Geen grap. We kunnen er allemaal belachelijk over doen, maar het is voor Bonaire een enorme exposure, en een sensatie voor Nederland. Het zou een waanzinnig mooi uitzicht zijn als dit gaat gebeuren. Ik weet dat het bizar klinkt, maar je kúnt daar spelen."

Volgens Van Es heeft Bonaire gecommuniceerd dat het de bekerfinale wil en kan organiseren. "Het blijft een Nederlandse gemeente, en ze hebben daar een goedgekeurd veld", aldus de Utrecht-directeur. "Dit maakt duidelijk dat er mogelijkheden zijn. Wat ons betreft zijn er nog veel andere opties, maar het gaat ons erom dat er dus mogelijkheden zijn om ziets te doen."

FC Utrecht wil aantonen dat de KNVB er niet alles aan gedaan heeft om de bekerfinale te organiseren. "Even heel plat: wat het laat zien is dat er plekken in juli en augustus zijn waar het mogelijk is om zo'n wedstrijd te faciliteren. Daar geloven wij in, en dat is ook niet zo gek", aldus Van Es. "Het gaat niet over de personen binnen de KNVB, maar we zijn het inhoudelijk totaal niet met hen eens. Voor ons is het interessant dat Bonaire nu zegt: er kan hier gespeeld worden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws