Gemeente Alkmaar stelt 10 miljoen beschikbaar na 'twee stevige AZ-tegenvallers'

Gemeente Alkmaar stelt 10 miljoen beschikbaar na 'twee stevige AZ-tegenvallers'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 13:26vr 29-05-2020 om 13:26

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020 om 15:09vr 29-05-2020 om 15:09

De gemeente Alkmaar reikt AZ de helpende hand toe. De nummer twee van de Eredivisie is begonnen aan de voorbereiding op de bouw van een nieuw stadiondak: de gemeente stelt een bedrag van tien miljoen euro ter beschikking.

Dit bedrag wordt uitgekeerd in de vorm van een lening of een garantie. De gemeente Alkmaar beseft hoe belangrijk AZ voor de regio is en helpt dan ook graag mee aan de verbouwing. "Met het instorten van het dak en de coronacrisis krijgt AZ nu twee stevige tegenvallers te verwerken. Als wij kunnen bijdragen aan een mooi en veilig stadion voor de vele voetballiefhebbers en daarmee ook aan de toekomst van AZ, dan vind ik dat we daarvoor moeten gaan", laat wethouder Pieter Dijkman weten aan de clubkanalen.

Ook AZ-directeur Robert Eenhoorn stelt dat een nieuw stadiondak onontbeerlijk is voor de toekomst van AZ. "Door de bouw van het nieuwe dak zetten we als club een grote stap vooruit. We kunnen onze fans en zakelijke relaties straks weer een veilig, modern en comfortabel onderkomen bieden", laat hij weten. "De uitstraling van ons nieuwe stadion past bij een mooie stad als Alkmaar."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws