Financiële strop AZ: 'Boven de twintig miljoen, laten we het daarop houden'

Financiële strop AZ: 'Boven de twintig miljoen, laten we het daarop houden'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 12:27za 23-05-2020 om 12:27

AZ-directeur Robert Eenhoorn is opgelucht nu de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion van start kan gaan. Hij erkent wel dat het een forse financiële inspanning van de Alkmaarders vraagt, zeker gezien de coronacrisis.

"Het ligt boven de twintig miljoen euro, laten we het daarop houden", zegt Eenhoorn over de kosten in het Noordhollands Dagblad. Het betekent dat het ook voor AZ zware tijden zijn. "De bouw van het nieuwe dak hebben we kunnen financieren onder meer dankzij de oude stadioneigenaren (de ondernemers die het stadion kochten na het DSB-faillissement, red.) en onze hoofdsponsor AFAS, en wellicht komt daar nog een partij bij."

"Zelf hebben we de laatste jaren heel goede cijfers geschreven, gelukkig", vervolgt Eenhoorn. "Maar dan nog zijn dit natuurlijk enorme uitgaven - zeker ook gezien wat er door de coronacrisis nog allemaal op ons bordje komt." Voor het instorten van een deel van het dak, vorig jaar augustus, waren de Alkmaarders overigens wel grotendeels verzekerd.

De verwachting is dat de werkzaamheden aan het dak zullen doorlopen in het najaar, als het nieuwe seizoen reeds is begonnen. AZ kan wel in het stadion blijven spelen. "Op dit moment is het niet de verwachting dat er straks publiek bij wedstrijden mag zijn. Maar als dat wél mag, kan er ook bij ons wat publiek naar binnen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws