Ook ADO bereikt akkoord met werknemers: Sterk signaal vanuit de hele club

Ook ADO bereikt akkoord met werknemers: "Sterk signaal vanuit de hele club"

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 14:10vr 29-05-2020 om 14:10

ADO Den Haag heeft zich aangesloten in het rijtje Eredivisie-clubs dat een salarisreductie heeft aangekondigd. De spelers, directieleden en de overige werknemers zijn het eens geworden over een tijdelijke salarisverlaging, maakt ADO vrijdag bekend.

De nummer 17 van de Eredivisie moet bezuinigen nu het inkomsten misloopt. "Voor ons was het van het begin af aan duidelijk en logisch dat wij met de club zouden meedenken in deze moeilijke periode", laat aanvoerder Aaron Meijers weten aan de clubsite. "Het is een onwerkelijke situatie en als spelersgroep zijn wij ons bewust van de impact van de coronacrisis op de club. Daarom staat iedereen achter dit akkoord."

Volgens algemeen directeur Mohammed Hamdi is een fors verlies 'onafwendbaar' voor ADO en helpen alle kleine beetjes. "Wat dat betreft is dit een sterk signaal vanuit de hele club", reageert hij. "Ik ben alle collega's dankbaar voor de wijze waarop ze zich hebben opgesteld tijdens de gesprekken over de loonkorting."

Voor ADO is het nu afwachten wanneer er weer met publiek gevoetbald kan worden. "Wat in ieder geval wél zeker is, is dat we hier samen doorheen moeten komen", aldus Hamdi. "We kunnen het namelijk niet alleen. We moeten het met elkaar doen, zoals dat ook bij ADO Den Haag past."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws