Cambuur-spelers lopen niet alleen Eredivisie-salaris mis: akkoord over loonoffer

Cambuur-spelers lopen niet alleen Eredivisie-salaris mis: akkoord over loonoffer

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 15:30di 26-05-2020 om 15:30

SC Cambuur heeft met de spelersgroep een akkoord bereikt over de tijdelijke verlaging van de salarissen. De Friese club, die door het besluit van de KNVB promotie naar de Eredivisie misliep, volgt de collectieve afspraken die gemaakt zijn in het betaalde voetbal.

Gerald van den Belt, financieel directeur van Cambuur, vindt het bewonderenswaardig dat de selectie zich unaniem achter het salarisoffer geschaard heeft. Helemaal omdat veel spelers een flinke salarisverhoging misliepen door het Eredivisie-besluit. "Het zegt veel dat de selectie unaniem en zonder enige discussie akkoord is gegaan met dit voorstel", aldus de directeur op de website van Cambuur. "Zeker omdat ook het mislopen van de vrijwel zekere promotie ze direct in de portemonnee raakt. In plaats van lijdzaam toekijken willen we allemaal onze solidariteit met de club, de supporters en de sponsoren tonen. Meer dan ooit zullen we het samen moeten doen en dit is een goede aanzet en een prachtig signaal."

Naast de spelers leveren ook de technische staf en de directie salaris in. "We zitten in een enorme crisis en wij sluiten onze ogen zeker niet voor wat er in de wereld aan de hand is", zegt aanvoerder Erik Schouten. "Ook veel supporters en sponsoren hebben het zwaar en als spelersgroep willen we op deze manier laten zien dat we solidair zijn. We kunnen alleen maar hopen dat we volgend seizoen weer op de fantastische steun mogen rekenen die we afgelopen jaar hebben gehad."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws