Nieuws uit De Kuip: ook Feyenoord-selectie, -staf en -directie gaan inleveren

Nieuws uit De Kuip: ook Feyenoord-selectie, -staf en -directie gaan inleveren

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 13:46di 26-05-2020 om 13:46

Laatste update: dinsdag 26 mei 2020 om 13:57di 26-05-2020 om 13:57

Witte rook uit Rotterdam-Zuid: de selectie, de technische staf en de directie van Feyenoord gaan een deel van hun salaris afstaan. Net als bij meerdere Eredivisie-clubs, waaronder PSV, is er bij Feyenoord een akkoord bereikt over een salarisreductie.

Feyenoord heeft het nieuws dinsdag bevestigd via de officiële kanalen. Het gebaar van de Feyenoord-medewerkers komt niet geheel uit de lucht vallen: directeur Mark Koevermans liet onlangs al weten dat de begroting met ruim twintig miljoen euro omlaag zou gaan en dat iedereen zijn steentje moest bijdragen om dit te bekostigen. "Dat ook wij als spelers een bijdrage zouden leveren, stond voor ons vanaf het eerste moment vast", verklaart aanvoerder Steven Berghuis in gesprek met de clubkanalen. "De directie heeft ons helder uiteengezet hoe zwaar Feyenoord het op dit moment al heeft en komend seizoen nog krijgt."

Volgens Berghuis is de spelersgroep zelfs bereid om meer te doen dan alleen salaris inleveren. "We hebben aangegeven de komende tijd ook op andere manieren graag een steentje bij te dragen waar dat kan", vult hij aan. Directeur Koevermans is blij met het gebaar van de selectie. "Het is, voor we morgen (woensdag, red.) de seizoenkaartencampagne starten, een mooi en heel belangrijk signaal dat we nu kunnen laten weten dat net als de directie ook de staf en de spelers hun aanzienlijke bijdrage zullen leveren."

"Geweldige loyaliteit"
Hetzelfde geldt voor een groot aantal supporters, de sponsoren en andere zakelijke relaties: zij zien af van een tegemoetkoming voor misgelopen wedstrijden en inkomsten. "We hopen dat de geweldige loyaliteit, die zo kenmerkend is voor deze club, zich de komende weken ook zal uiten in de seizoenkaartenverkoop", aldus Koevermans.

Hoewel Feyenoord flink te lijden heeft onder de coronacrisis en het gebrek aan wedstrijdinkomsten, kijkt men in Rotterdam-Zuid met optimisme naar de toekomst. "We moeten de komende maanden keihard werken en zullen op alle fronten creatief moeten zijn, maar ik heb er vertrouwen in dat we het samen voor elkaar krijgen en straks weer gewoon gaan meedoen om de prijzen", kondigt technisch directeur Frank Arnesen aan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws