Emmen-exodus krijgt vervolg: Quispel blijft op 27 minuten in augustus staan

Emmen-exodus krijgt vervolg: Quispel blijft op 27 minuten in augustus staan

29-05-2020 18:12 Laatste update: 18:47
27

Het Eredivisie-avontuur van Freddy Quispel zit er voorlopig op, na 27 minuten namens FC Emmen. De negentienjarige aanvaller loopt uit zijn contract en vervolgt zijn carrière in de Regionalliga Nord, op het vierde niveau van Duitsland.

VfB Oldenburg wordt zijn nieuwe werkgever, maakt Emmen vrijdag bekend. Quispel verruilde de FC Twente-opleiding in 2015 voor die van FC Emmen en zat in mei 2019 voor het eerst bij de FC Emmen-selectie. In augustus van datzelfde jaar speelde hij zijn enige drie Eredivisie-minuten tot dusver: tegen sc Heerenveen, Willem II en PEC Zwolle kwam hij als invaller binnen de lijnen. Sindsdien kwam hij echter niet meer in actie.

Quispel is lang niet de enige speler die FC Emmen gaat verlaten deze zomer. Michaël Heylen tekende al bij Sparta, Jafar Arias vervolgt zijn carrière bij VVV-Venlo en ook Henk Bos, Wouter Marinus, Ruben Roosken en Daniel Camara Bos keren niet terug aan de Oude Meerdijk. De nummer 12 van het Eredivisie-seizoen heeft nog geen nieuwe spelers binnengehaald voor komend seizoen.