'Bliksemherstel van Memphis: na zes maanden genezen van kruisbandblessure'

'Bliksemherstel van Memphis: na zes maanden genezen van kruisbandblessure'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 19:08vr 29-05-2020 om 19:08

Memphis Depay maakt zich klaar om de groepstraining van Olympique Lyon te hervatten. De aanvaller verwacht over ruim een week weer aan te kunnen sluiten.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Memphis scheurde in december zijn kruisband af tegen Stade Rennes, maar is daar nu al zo goed als van hersteld, bevestigt zijn management aan het AD. Een bliksemherstel dus, want de meeste spelers met een kruisbandblessure zijn minstens negen maanden zoet. Memphis had er zes maanden voor nodig.

Memphis was deze week in Nederland voor een vakantie. Volgende week gaat hij nog aan de slag met fysiotherapeut en hersteltrainer Leo Echteld. Mogelijk sluit Memphis op 8 juni weer aan bij de groepstraining van Lyon. 

Memphis zette alles op alles om het EK te halen. Door de coronacrisis is dat toernooi met een jaar verplaatst. De Champions League staat nog wel open. Lyon neemt het in de achtste finales op tegen Juventus. De eerste wedstrijd werd al met 1-0 gewonnen en dus heeft de Franse club uitstekende papieren voor het behalen van de kwartfinales. Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas sprak in Franse media de verwachting uit dat Memphis tegen die tijd weer terug is. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws