Bevlieging Havertz houdt worstelend Leverkusen op Champions League-koers

29-05-2020 22:22 Laatste update: 22:47
3

Bayer Leverkusen heeft vrijdagavond de druk op Champions League-concurrenten RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach opgevoerd. Die Werkself herstelden zich van de midweekse uitglijder tegen VfL Wolfsburg, wonnen tegen SC Freiburg hun derde wedstrijd na de competitiehervatting en klommen voorlopig van plek vijf naar plek drie.

Helemaal van harte ging het niet in Freiburg, waar met name in de eerste helft weinig te beleven viel. Leon Bailey kwam als enige Leverkusen-speler in de buurt van een doelpunt en de enige grote kans voor rust vond pas in de slotfase van de eerste helft plaats: deze was echter niet aan Freiburg-aanvaller Lucas Höler besteed.

Niet lang na rust werd de opening alsnog gevonden: Bailey nam het voorbereidende werk voor zijn rekening en Kai Havertz schoof vanuit een lastige hoek de 0-1 binnen. De nog steeds pas twintigjarige spelmaker staat nu alweer op 35 Bundesliga-treffers. De gasten leken door te kunnen drukken naar 0-2, maar Florian Wirtz miste een prima kans en een kopdoelpunt van Julian Baumgartlinger werd afgekeurd wegens duwen.

De krachten vloeiden echter weg bij Bayer Leverkusen en Freiburg was in de absolute slotfase nog dicht bij een gelijkmaker. Nils Petersen kon aanleggen na een uitstekend opgezette aanval, maar doelman Lukas Hrádecky stopte zijn schuiver. De ploeg van de Nederlander Peter Bosz trok de zege over de streep en staat nu op 56 punten. Borussia Mönchengladbach ontvangt zondag Union Berlin en Leipzig speelt één dag later tegen 1. FC Köln.