Van Gelder: 'Zelden iemand meegemaakt die zo onbetrouwbaar is als Dirk Kuyt'

Van Gelder: 'Zelden iemand meegemaakt die zo onbetrouwbaar is als Dirk Kuyt'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 11:06za 30-05-2020 om 11:06

Laatste update: zaterdag 30 mei 2020 om 12:59za 30-05-2020 om 12:59

Dat Dirk Kuyt al in de startblokken staat om het stokje over te nemen van Dick Advocaat bij Feyenoord, zorgt voor onbegrip bij Rinus Israël en Jack van Gelder. De Katwijker moet vanaf de zomer van 2021 de nieuwe hoofdtrainer worden in De Kuip.

Technisch directeur Frank Arnesen bevestigde aan RTV Rijnmond dat Kuyt 'een streepje voor heeft' op andere kandidaten. Opvallend genoeg verlengde Dick Advocaat zijn contract onlangs met een jaar. De opvolging lijkt dus al duidelijk. "Ik begrijp niet dat hij niet de assistent wordt bij Feyenoord. Normaal gesproken is dat de opbouw: een jaar meelopen met de hoofdtrainer en dan word jij benoemd", zegt Israël bij NH Sportcafé. 

Van Gelder zet vraagtekens bij het besluit van Feyenoord en is kritisch op Kuyt. "We kennen Dirk Kuyt heel goed. Het is een hele aardige jongen, maar ik heb zelden iemand meegemaakt die zo onbetrouwbaar is als het om het nakomen van afspraken gaat. Hij belt bijvoorbeeld nooit terug. Dat is een vervelende karaktertrek van hem. Hij is verafgood door het laatste jaar waarin hij speelde. Advocaat wil hem gewoon niet in de buurt hebben. Hij zit te dicht op de spelersgroep."

"Ik vind het belachelijk en denk dat er een denkfout wordt gemaakt", vervolgt Van Gelder. "Feyenoord is een goede club die vier keer kampioen is geworden in dertig jaar, met alle respect. Ze denken dat het een topclub is, maar in de organisatie is het geen topclub. Dat is het grote probleem. Ze hebben een fantastische supportersschare, geweldige club, maar het is geen topclub."

Ook algemeen directeur Mark Koevermans en zaakwaarnemer Rob Jansen, die een flinke vinger in de pap heeft bij Feyenoord, komen ter sprake. "Mark Koevermans is een aardige vent die opeens algemeen directeur wordt. Rob Jansen, die ook mijn zaakwaarnemer is geweest, heeft teveel invloed. Hij zet allerlei mensen neer voor na Advocaat. Ik vind het volstrekt belachelijk. Je krijgt een probleem. (...) Het is echt heel slecht gemanaged."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens?

(5603 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws