'Kompany gebruikte Man City-interesse als pressiemiddel bij Anderlecht-revolutie'

'Kompany gebruikte Man City-interesse als pressiemiddel bij Anderlecht-revolutie'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 22:21za 30-05-2020 om 22:21

Vincent Kompany heeft zich laten gelden tijdens de machtsstrijd binnen Anderlecht, concludeert zakenblad De Tijd. Woestijnvis-topman Wouter Vandenhaute wordt de nieuwe voorzitter en zal nauw samenwerken met Kompany: multimiljonair Marc Coucke was voorzitter en wordt nu hoofdaandeelhouder, maar zijn rol bij Anderlecht lijkt uitgespeeld.

Volgens De Tijd is de relatie tussen Kompany en eigenaar Coucke al enige tijd niet al te best. Het medium schrijft over een 'machtsspel' en stelt dat 'Coucke en Kompany niet meer door één deur konden'. Dat zou uiteindelijk voor een interne revolutie hebben gezorgd, die begin dit jaar al in gang werd gezet met de aanstelling van Vandenhaute als extern adviseur.

Druk op Coucke
Kompany schermde ook met interesse van zijn ex-club Manchester City: manager Pep Guardiola wilde de verdediger - die als speler-trainer van Anderlecht aan het seizoen begon - als assistent binnenhalen. Volgens de berichtgeving heeft de 89-voudig Rode Duivel dit als pressiemiddel richting Coucke gebruikt.

Een vertrek van Kompany zou helemaal niet geaccepteerd worden door de achterban, wat dan weer voor flink wat kritiek zou gezorgd hebben aan het adres van Coucke. De zakenman en oprichter van het farmaceutische bedrijf Omega Pharma zag zich dan ook genoodzaakt om toe te geven aan de 'full court press' van het kamp-Kompany en -Vandenhaute. De invloedrijke Coucke, eind 2017 overgekomen van KV Oostende, blijft officieel aan Anderlecht verbonden, maar zijn rol lijkt door de nieuwe machtsverhoudingen uitgespeeld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws