Neefje Van Beukering van hoofdklasse naar vierde klasse voor samenwerking met oom

Neefje Van Beukering van hoofdklasse naar vierde klasse voor samenwerking met oom

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 23:26za 30-05-2020 om 23:26

Ex-profvoetballer Jhon van Beukering mag komend seizoen samenwerken met zijn achttienjarige neef Joey van Beukering. Die speelde afgelopen seizoen bij de Achterhoekse hoofdklasser Sportclub Silvolde, maar kiest nu voor een avontuur in de vierde klasse, bij het Arnhemse Veluwezoom.

Van Beukering junior had tot voor kort juist Dennis van Beukering als trainer, de broer van de oud-spits van Vitesse, De Graafschap, NEC en Feyenoord. Die vertrok echter bij Silvolde en de in Arnhem woonachtige Joey van Beukering besloot het iets dichter bij huis te zoeken. "Van de hoofdklasse terug naar de vierde klasse is een grote stap inderdaad, maar op mijn leeftijd is het belangrijk om veel minuten te maken en beter te worden. Ik denk dat dit bij Veluwezoom en bij mijn oom Jhon kan", vertelt hij aan de Gelderlander.

De inmiddels 36-jarige ex-cultspits is blij dat hij binnenkort over zijn neefje kan beschikken. "Er was wel interesse van wat andere clubs maar ik zei: kom nou gewoon een jaartje bij mij. Dan krijgt-ie een seizoen goede training en dan kijken we wel wat de volgende stap wordt", klinkt het.

De jongste Van Beukering-telg hoopt ooit weer op hoofdklasse-niveau te voetballen. "De hoofdklasse was voor mij een geweldige ervaring; het tempo lag heel hoog en fysiek was het zwaar", vertelt hij. De samenwerking met vader Dennis was echter niet altijd gemakkelijk. "Mijn vader liet me echt niet spelen als ik het niet verdiende. Als ik niet hard genoeg werkte, hoorde ik dat tijdens de training, ná de training en nog een keer voor de volgende training."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws