Kennismaking met Vreven: 'Als ik merk dat één van jullie mijn dochter appt...'

Kennismaking met Vreven: 'Als ik merk dat één van jullie mijn dochter appt...'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 23:44za 30-05-2020 om 23:44

Laatste update: zaterdag 30 mei 2020 om 23:49za 30-05-2020 om 23:49

De twee persoonlijkheden van Stijn Vreven zijn sinds kort verenigd in de biografie Stijn Vreven: Pure Haat, Pure Liefde. Auteur Dave Peters heeft voor diverse oud-collega's van de 46-jarige Vlaming geïnterviewd.

In de biografie, waarvan zaterdag een voorpublicatie in BN DeStem verscheen, komt onder meer Dirk Kuyt aan het woord. De latere 104-voudig international speelde bij FC Utrecht samen met Vreven: buiten de lijnen een zachtaardige, vriendelijke man, maar in het veld een nietsontziende rechtsback. "De manier waarop Stijn een training en wedstrijd beleefde, had ik nog nooit gezien. (...) Naast het veld was hij heel kalm en beheerst. Onherkenbaar bijna. Absoluut niet die vechtersbaas van tussen de lijnen."

Begin 2017 werd Vreven als trainer van NAC Breda aangesteld, waar huidig Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers speelde. De Heracles-spits zal de eerste kennismaking met de selectie niet gauw vergeten. "Ik ben Stijn Vreven, ex-voetballer van x en y... Ik woon in Hasselt. Ik heb een dochter. En als ik erachter kom dat een van jullie haar een berichtje stuurt dan zal het je beste dag niet zijn."

Vreven bleef na de promotie in 2017 nog één seizoen bij NAC en vertrok na de Eredivisie-handhaving terug naar België. Afgelopen seizoen was hij werkzaam voor Sporting Lokeren, dat echter failliet is gegaan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws