'Vier topduels' geliquideerd: 'We moesten thuis nog tegen Ajax, PSV en AZ'

'Vier topduels' geliquideerd: 'We moesten thuis nog tegen Ajax, PSV en AZ'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 12:10zo 31-05-2020 om 12:10

Laatste update: zondag 31 mei 2020 om 12:17zo 31-05-2020 om 12:17

De gevolgen van de coronacrisis zijn voelbaar bij Fortuna Sittard. Ivo Pfennings, algemeen directeur bij de nummer zestien van de Eredivisie, vertelt aan de NOS dat de club 'even in een soort overleefmodus' staat.

"We hadden nog de thuiswedstrijden tegen Ajax, PSV, AZ en Utrecht. Vier topduels. Er zijn geen wedstrijdinkomsten, geen huur van de cateraar, geen merchandise. Daarnaast hebben we een afspraak met de bierleverancier, bij een bepaald aantal hectoliter krijgen we een flinke bonus, dat mis je. Juist bij dit soort wedstrijden is het bij ons volle bak", verklaart Pfennings.

"Al met al denken wij dat onze begroting (7,5 miljoen euro, red.) komend seizoen voor 40 tot 50 procent geraakt wordt. We zijn dus even in een soort overleefmodus, kijken extra kritisch naar onze uitgaven."

Transfers zijn 'heel cruciaal' voor Fortuna Sittard. "Getalenteerde spelers ontwikkelen en na één of twee jaar doorverkopen aan een grotere club, dát is ons bedrijfsmodel. Ons doel is om een of twee transfers per jaar te doen. Momenteel is er concrete interesse in Mark Diemers (FC Groningen, red.), Amadou Ciss en Lisandro Semedo."

"We hoeven niet per se te verkopen", vervolgt Pfennings. "Ik kijk naar het belang van de club. Corona of geen corona: een speler vertegenwoordigt waarde. Overhaast handelen heeft geen zin. Het hele transfercircus moet nog op gang komen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws