Ajax werkt niet mee aan 'te ingewikkeld' plan van São Paulo met Antony

Ajax werkt niet mee aan 'te ingewikkeld' plan van São Paulo met Antony

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 13:40zo 31-05-2020 om 13:40

Laatste update: zondag 31 mei 2020 om 13:56zo 31-05-2020 om 13:56

Ajax werkt niet mee aan het plan van São Paulo om Antony nog een maand langer in Brazilië te houden. Dat bevestigt Alexandre Pássaro, die als sportief directeur van de Braziliaanse topclub verantwoordelijk is voor het contact met de Amsterdammers.

Ajax bevestigde in februari de komst van Antony, die vanaf 1 juli officieel speler van de Amsterdamse club zal zijn. Omdat de Eredivisie is beëindigd en het nieuwe seizoen niet voor 1 september begint, hoopte São Paulo in de maand juli nog een beroep op hem te kunnen doen, maar daar werkt Ajax niet aan mee.

"Het wordt te ingewikkeld", laat Pássaro weten aan R7 Esportes. "In Nederland willen ze vanaf augustus of september weer gaan voetballen en draaien de clubs dus in juni en juli hun voorbereiding. Ajax wil in dat geval zo snel mogelijk aan de slag met Antony."

De kans is groot dat Antony geen afscheidswedstrijd krijgt bij São Paulo, omdat ook in Brazilië voorlopig niet wordt gevoetbald. Het is de bedoeling dat de competitie in juli wordt hervat, maar de Braziliaanse aanvaller is dan al vertrokken naar Ajax. Antony speelde 52 wedstrijden voor São Paulo, waarin hij zes keer scoorde.

Ajax betaalde eerder dit jaar 15,75 miljoen euro voor Antony. De transfersom kan middels variabelen oplopen tot maximaal 21,75 miljoen euro. Antony heeft een contract voor vijf jaar tot medio 2025 getekend in de Johan Cruijff ArenA.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws