Willems dankt Gronings bedrijf na goal tegen Manchester City: Hij gaf het teken

Willems dankt Gronings bedrijf na goal tegen Manchester City: "Hij gaf het teken"

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 16:21zo 31-05-2020 om 16:21

Het Groningse bedrijf Tactalyse maakt momenteel furore in de voetbalwereld. Onder meer Stefan de Vrij, Leroy Fer en Jetro Willems maken gebruik van de tactische 'bijlessen' van oprichter Loran Vrielink en zijn collega's.

Willems uitte zijn dankbaarheid op 30 november, nadat hij namens Newcastle United scoorde tegen Manchester City. De linksback zocht de camera's op en beeldde met zijn handen een driehoek uit, als verwijzing naar het logo van Tactalyse. "Mijn collega's belden me. Hij deed het, hij gaf het teken", vertelt Vrielink aan Sky Sports.

Willems had onder begeleiding van Vrielink cum suis eerst aan zijn verdedigende positionering gewerkt. "Maar na een paar maanden vroeg ik hem of we iets nieuws konden proberen, als hij daar tijd voor had. We hebben een paar weken lang de focus op zijn schot gelegd." Het resultaat was eind november te zien op St. James' Park. "Een geweldig moment", doelt Vrielink op het doelpunt én het juichen van Willems. "Dat was zijn manier om ons te bedanken."

Het moment met Willems staat niet op zichzelf. Tactalyse heeft nóg meer spelers in zijn portefeuille. "Bij de helft van alle Eredivisie-clubs lopen 'onze' spelers rond. Die clubs weten dat niet eens. Maar dat is oké: de spelers zijn onze prioriteit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws