'Cultheld' Brouwers van 2. Bundesliga naar Champions League: Het was geweldig

'Cultheld' Brouwers van 2. Bundesliga naar Champions League: "Het was geweldig"

31-05-2020 21:21
9

Roel Brouwers geniet van de ontwikkeling die Borussia Mönchengladbach in de loop der jaren door heeft gemaakt en volgt Die Fohlen nog steeds op de voet. De 38-jarige Heerlenaar stapte in 2007 in bij de toenmalige Tweede Bundesliga-club en nam negen (!) jaar later afscheid als Champions League-deelnemer.

Brouwers staat nog steeds te boek als clubicoon bij Borussia Mönchengladbach. "Ik ben daar gekomen in de Tweede Bundesliga. Dan verwacht je niet dat je uiteindelijk Champions League mag voetballen met die club. Voor mij was het gewoon heel mooi om dat hele traject mee te maken", vertelt hij aan FOX Sports. "Uiteindelijk negen jaar gespeeld, een heel goede band met iedereen opgebouwd en een beetje uitgegroeid tot cultheld. Alleen maar mooi."

Toen hij in 2016 terugkeerde naar Roda JC, vloeiden de tranen dan ook rijkelijk in Mönchengladbach. "Ik heb er negen jaar gezeten en als ik de beelden zie, krijg ik nog steeds kippenvel. Fantastisch! Je hebt natuurlijk een band met die mensen opgebouwd en het was geweldig."