'Extra kosten' bij gedeeltelijke opening Kuip en ArenA: 'Dat vragen clubs zich af'

'Extra kosten' bij gedeeltelijke opening Kuip en ArenA: 'Dat vragen clubs zich af'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 07:30ma 01-06-2020 om 07:30

Laatste update: maandag 1 juni 2020 om 08:49ma 01-06-2020 om 08:49

Bayern München denkt eraan om binnenkort voor het eerst weer supporters toe te laten in de Allianz Arena. De club onderzoekt de mogelijkheid om de wedstrijden binnenkort door tien- of elfduizend fans te laten bezoeken, mits dat kan vanwege het coronavirus.

"Het is een mooie volgende stap", geeft FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk aan in Voetbalpraat. "Ik ben groot voorstander. Hoeveel meer zij experimenteren, hoeveel beter dat het is. Daar leren wij allemaal van. Hoe pakken ze het aan, waar lopen ze tegenaan? Bayern München gaat tegen dingen aanlopen waar wij met zijn allen niet aan hebben gedacht: daar leren wij weer van. Laat de Bundesliga dan maar alles uitproberen, dan kunnen wij op 1 september zo goed mogelijk de competitie hervatten."

Van Rijswijk denkt echter niet dat het voor de Nederlandse clubs een optie is om een gedeelte van het stadion open te stellen voor publiek. "Het is duurder om een stadion voor een kwart gevuld te hebben dan om hem leeg te hebben", stelt de commentator. "Als je 10.000 mensen toe gaat laten straks in de Johan Cruijff ArenA, of in De Kuip, dat gaat heel veel extra kosten met zich meebrengen. Weegt dat op tegen de extra opbrengsten van de 10.000 extra mensen? Dat vragen de clubs zich op dit moment nog af", sluit Van Rijswijk af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Weer publiek toelaten in de Allianz Arena: een goed plan?

(1333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws