Toekomst Afellay nog ongewis: 'Past hij perfect, die zijn op zoek naar routine'

Toekomst Afellay nog ongewis: 'Past hij perfect, die zijn op zoek naar routine'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 08:24ma 01-06-2020 om 08:24

Ibrahim Afellay is aan zijn laatste periode als PSV-speler bezig. Het contract van de routinier in Eindhoven wordt niet verlengd, maar Hans Kraay jr. en Mark van Rijswijk denken dat de middenvelder nog prima naar een subtopper in de Eredivisie kan.

"Toen hij die twaalf, vijftien minuten tegen Fortuna (Sittard, red.) speelde, alsof hij voor het eerst in een PSV-shirt stond", begint Kraay in Voetbalpraat van FOX Sports. "Deze jongen kan echt fantastisch voetballen, heeft een geweldige carrière gehad." Toch weet ook Kraay dat het allemaal niet meer zo goed is als dat het is geweest bij Afellay. "Wat hij kon, dat kan hij niet meer. Hij was een hangende linksbuiten met een geweldige dribbel en een goede voorzet. Nu is hij een 'nummer zes'."

De toekomst van Afellay is nog onduidelijk, nu bekend is dat hij na dit seizoen niet meer onder contract staat bij PSV. "Ik hoop dat er een club is als Groningen, hij wil zo graag 'afsluiten'", geeft Kraay aan. "Of een trainer als Henk Fraser die zegt: kom maar, wij betalen je als je speelt." Van Rijswijk komt ook met een suggestie. "Bij Utrecht past hij toch perfect? Die willen nu verder met Emanuelson, die zijn echt op zoek naar routine", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Afellay goed genoeg voor een club in de subtop van de Eredivisie?

Ja, dat niveau kan hij zeker nog aan
64%
Nee, het beste is eraf bij Afellay
36%
(2183 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws