Afellay komt terug op 'Ajax-uitspraak': Ik zou het niet nog een keer doen

Afellay komt terug op 'Ajax-uitspraak': "Ik zou het niet nog een keer doen"

28-05-2020 15:34
80

Ibrahim Afellay werd tussen 2005 en 2008 vier keer landskampioen met PSV. De manier waarop hij dat vierde, liep in retrospectief 'een beetje uit de hand', vertelt de vertrekkende aanvoerder van de Eindhovense club twaalf jaar na dato met een lach.

Afellay heeft bijzonder goede herinneringen aan zijn eerste PSV-periode. "Het zal niet vaak meer gebeuren dat er vier keer op rij een landstitel wordt gewonnen", zegt hij in zijn afscheidsinterview met PSV TV. "Het was zo'n bijzondere, mooie groep met een mooie mix van buitenlandse jongens, veel ervaring en jonge spelers. Het was een familie, dat durf ik wel te zeggen. En als het om het echie ging, kon die knop ook omgezet worden."

Na de landstitel in 2008 liet Afellay zich even gaan. 'Vier keer, Amsterdam!', riep hij vol blijdschap in de camera. "Dat had niets met bescheidenheid te maken", lacht de middenvelder. "Het was grappig bedoeld, maar het is een beetje uit de hand gelopen. De meeste mensen die mij kennen, weten wel hoe ik het bedoelde. Met een knipoog? Ja, inderdaad." Het maakt hem niet bepaald populair bij Ajax-fans. Lachend: "Ik zou het niet nog een keer doen."