Update: 'Preud'homme stopt na twintig jaar als trainer, maar blijft bij Standard'

Update: 'Preud'homme stopt na twintig jaar als trainer, maar blijft bij Standard'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 20:38ma 01-06-2020 om 20:38

Laatste update: maandag 1 juni 2020 om 23:22ma 01-06-2020 om 23:22

FC Twente lijkt de komst van oude bekende Michel Preudh'homme definitief te kunnen vergeten. De 61-jarige oud-doelman was dit seizoen trainer én technisch directeur bij Standard Luik.

Volgens de Waalse journalist Thierry Luthers gaat Preud'homme nu één van zijn twee petten afzetten. "Volgens mij is zijn beslissing al genomen en heeft hij daarover zelfs al een videoboodschap opgenomen. En volgens mij is die beslissing om geen trainer te blijven", klinkt het bij RTBF. "Het meest waarschijnlijke is dat MPH stopt als trainer, maar bij de club blijft als technisch directeur."

Luthers houdt rekening met nóg drie scenario's, die in zijn ogen echter minder waarschijnlijk zijn. "Dat hij ondanks alles zijn dubbele functie houdt. De derde optie is dat hij vertrekt om elders trainer te worden. De vierde is dat hij zich volledig terugtrekt uit de voetbalwereld. Hij is 61 jaar, misschien is het bij hem op. Maar dat geloof ik niet", aldus Luthers.

Eerder op de maandag kwam uit België het nieuws door dat FC Twente - waar Preud'homme in het seizoen 2010/2011 trainer was - had aangeklopt. De Tukkers wilden echter niet op die geruchten ingaan.

Update: Michel Preud'homme stopt als trainer van Standard Luik, zo weet nu ook La Dernière Heure. De 61-jarige trainer heeft wel besloten om bij de Rouches te blijven. Hij was al gedeeltelijk technisch directeur en mogelijk blijft hij in die functie aan. De oud-doelman krijgt in ieder geval een een functie krijgen binnen de sportieve cel van Standard, maar wat dat precies inhoud is nog niet bekend. Een terugkeer naar FC Twente is van de baan.

Preud'homme was de afgelopen twee seizoenen trainer van Standard na een 'sabbatical' van één seizoen. Hij hoopte de Belgische topclub aan een titel te helpen, maar slaagde uiteindelijk niet in zijn opzet. Na een trainerscarrière van bijna twintig jaar heeft hij nu besloten om te stoppen. Een officiële bevestiging wordt dinsdag verwacht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws