Update: alle achttien Eredivisie-clubs akkoord met ECV-voorstel over tv-gelden

Update: alle achttien Eredivisie-clubs akkoord met ECV-voorstel over tv-gelden

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 06:54di 02-06-2020 om 06:54

Laatste update: dinsdag 2 juni 2020 om 14:10di 02-06-2020 om 14:10

Het afgebroken seizoen in de Eredivisie telt voor de volle honderd procent mee voor de ranglijst van de verdeling van de tv-gelden. Die boodschap deelt Eredivisie CV-directeur Jan de Jong dinsdag mee aan de clubs, zo meldt het Brabants Dagblad.

Volgens de reglementen is de ECV bevoegd om die beslissing te nemen. Mocht er toch een stemming over het totale bedrag van tachtig miljoen euro komen – wat niet de bedoeling is - dan zijn er naar verwachting meer voor- dan tegenstanders. De Jong zal zijn beslissing toelichten in de thuishaven van Sparta, Het Kasteel. Daar zullen de Eredivisie-clubs lijfelijk bij aanwezig zijn.

Wij legden onlangs al uit hoe de tv-ranking wordt opgebouwd:

Voor de top-tien van de tv-ranking verandert er in principe weinig. Wel torst PSV bijvoorbeeld tien jaar lang de vierde plek van dit seizoen met zich mee. Daarmee neemt koploper Ajax verder afstand. De Eindhovenaren ontvangen momenteel negen miljoen euro van FOX Sports, de Amsterdammers zo'n miljoen meer. FC Twente is de grootste verliezer. De Tukkers, die zich al beklaagden, zakken van plek elf naar plek dertien en leveren 35.000 euro in.

Willem II en PEC Zwolle zijn juist de winnaars. De Tilburgers en de Zwollenaren stijgen een plaatsje. Dat levert respectievelijk 200.000 en 160.000 euro aan extra inkomsten op. Onderin de ranglijst boeken Sparta, FC Emmen en Fortuna Sittard terreinwinst. Voor de Rotterdammers, de gastheer van dinsdag, gaat het om een bedrag van 40.000 euro.

In de Keuken Kampioen Divisie werd eerder wel gestemd over de tv-gelden. Daar rolde toen een besluit uit om het seizoen voor driekwart te laten meetellen voor de tv-ranking, die is gebaseerd op de prestaties van een club in de laatste tien seizoenen.

Update: Alle achttien Eredivisie-clubs zijn akkoord gegaan met het voorstel van de ECV om de tv-gelden van dit seizoen volledig mee te laten tellen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Aangezien er ongeveer driekwart van de wedstrijden zijn afgewerkt vindt Eredivisie CV-directeur Jan de Jong dat een 'substantieel deel waardoor het hele seizoen kon worden meegeteld'.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws