Ruzie Memphis met agent doet stof opwaaien: 'Echt misselijkmakend'

Ruzie Memphis met agent doet stof opwaaien: 'Echt misselijkmakend'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 08:32di 02-06-2020 om 08:32

Laatste update: dinsdag 2 juni 2020 om 08:40di 02-06-2020 om 08:40

Memphis Depay kreeg maandagavond de wind van voren bij Veronica Inside. De beelden waarin de aanvaller van het Nederlands elftal en Olympique Lyon het aan de stok krijgt met een politieagent, houden de gemoederen bezig.

René van der Gijp bijt het spits af. "Die jongen is ook bezig met een zoektocht van wat hij met het leven aan moet. De ene keer met dat tijgertje, toentertijd met die vliegtuigjes, dan rapt hij weer, onze lieve heer heeft hij al gehad en nu rijdt hij de hele dag met een open Mercedes rond in Rotterdam."

"Dan denk ik: jochie, ga wat zinnigs doen met je leven. Zoek een vriendin. Doe normaal joh", stelt Van der Gijp. "Je kunt nog wel tegen een agent zeggen: ik word er een beetje moe van, ben er klaar mee. Maar dat denigrerende toontje. Misselijkmakend, vind ik dat. Echt misselijkmakend."

Johan Derksen noemt het gedrag van Memphis 'heel eng'. "Om tegen zo'n agent, die vijf keer per dag in levensgevaar is voor een vrij matig salaris, te zeggen: je bent jaloers. Dat zegt heel veel over Memphis. Ergens spoort hij niet. Hij heeft iets in zijn hersenen dat hij iets bijzonders heeft. Dat is mateloos irritant."

Wim Kieft is iets genuanceerder. "Ik denk dat het allemaal onzekerheid is, dat gedrag van hem. Elke keer wil hij op een bepaalde manier laten zien dat hij boven dingen staat. Of dat hij maling heeft aan weet ik veel wat. Het is vermoeiend gedrag. Je hoopt dat hij wat zelfreflectie heeft als hij zichzelf zo terugziet. Het is gewoon niet leuk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws