Benfica zet zelf streep door terugkeer Luiz: 'David je komt niet, ben je gek?'

Benfica zet zelf streep door terugkeer Luiz: 'David je komt niet, ben je gek?'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 09:45di 02-06-2020 om 09:45

Laatste update: dinsdag 2 juni 2020 om 09:55di 02-06-2020 om 09:55

David Luiz gaat toch een nieuw contract tekenen bij Arsenal. Dat onthult Benfica-voorzitter Luís Filipe Vieira, die de 33-jarige Braziliaan zelf adviseerde om nog niet terug te keren bij de Portugese topclub.

De afgelopen weken ontstond er twijfel over de toekomst van Luiz bij Arsenal. Hoewel manager Mikel Arteta en technisch directeur Edu graag met hem verder willen, zouden The Gunners vanwege de coronacrisis moeten besparen op de salariskosten. Daardoor leek de verdediger even transfervrij te gaan vertrekken uit Londen. Zover komt het dus niet.

"Ik heb gisteren nog met hem gesproken", vertelt Vieira aan Benfica TV. "We hebben een vader-zoon-relatie. Hij zat in de auto met zijn zaakwaarnemer, klaar om te verlengen bij Arsenal. Hij houdt van Benfica, maar hij is een geweldige professional en verdient veel geld. Dat kan Benfica nooit betalen. Als David op een dag zegt: ik wil hier weg, en hij is 35 jaar en in perfecte conditie, dan is hij meer dan welkom."

"Maar hij verdient nu zeven, acht miljoen euro per jaar. Als hij nu zou terugkeren, zou dat een miljoen zijn", vervolgt de Benfica-preses. "Als vader zou ik zeggen: David je komt niet, ben je gek? Je moet geld verdienen."

Luiz speelde tussen januari 2007 en januari 2011 voor Benfica, dat de Braziliaan voor 25 miljoen euro aan Chelsea verkocht.  Via Paris Saint-Germain en opnieuw Chelsea kwam hij vorig jaar zomer bij Arsenal terecht.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws