'Ajax heeft Champions League in de schoot geworpen gekregen, betalen is logisch'

'Ajax heeft Champions League in de schoot geworpen gekregen, betalen is logisch'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 20:19di 02-06-2020 om 20:19

Het noodfonds dat de KNVB op touw heeft gezet om de profclubs in Nederland te ondersteunen wordt voor het grootste deel gefinancierd door Ajax. De Amsterdammers zouden echter geen bijzonder hoog bedrag storten, zegt VI-journalist Tom Knipping.

Ajax draagt ongeveer twintig procent van hun Champions League-opbrengsten af. "Het wordt nu heel erg overdreven", zegt Knipping in een video-item op de website van Voetbal International. "Alsof Ajax een enorme Sinterklaas is. Maar het enige wat we nog niet wisten is van het nieuwe geld, dat van een deel van de groepsfase Champions League afkomstig is. Dat vind ik niet meer dan normaal."

De wijze waarop Ajax na driekwart van het seizoen in het miljardenbal is beland speelt daar volgens de journalist een rol bij. "Ajax is de club met het meeste geld en zij hebben de deelname aan de Champions League min of meer in de schoot geworpen gekregen. Dan vind ik het logisch dat iedereen kijkt naar wat zij gaan doen. Het grootste deel komt dus van Ajax."

Naast de Amsterdammers maken ook PSV, Feyenoord, AZ, de KNVB en de ING een bedrag over. "De vier clubs storten iets in een fonds, de KNVB en de ING lenen vervolgens een klein bedrag en voor het restant van het bedrag gaan ze naar de overheid."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws