'Als mensen ons zien moeten ze zeggen: hé, dat is het team van Rogier Meijer'

'Als mensen ons zien moeten ze zeggen: hé, dat is het team van Rogier Meijer'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 20:55di 02-06-2020 om 20:55

Rogier Meijer begint met goede moed aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De 39-jarige Doetinchemmer is aangesteld als trainer van NEC, dat volgend seizoen met Meijer aan het roer een gooi wil doen naar de top-vijf in de Keuken Kampioen Divisie.

NEC moet in de stijl van Meijer gaan voetballen. "Als mensen ons zien spelen moeten ze zeggen: 'Hé, dat is het team van Rogier Meijer'", legt de kersverse hoofdtrainer uit tegenover FOX Sports. "Dat betekent agressief verdedigen, compact spelen en snel naar voren als we de bal hebben met veel lopende mensen."

Met die speelwijze zet NEC in op een plekje bij de eerste vijf in de Keuken Kampioen Divisie. "Die doelstelling heeft de club gesteld. Zelf vind ik dat NEC mee moet spelen om de bovenste plekken. De komende tijd moeten we daar een selectie naar maken en zorgen dat we dat ook waar kunnen maken."

Met Jordy Bruijn haalden de Nijmegenaren al een versterking voor het nieuwe seizoen en ook de naam van good-old Edgar Barreto zingt rond in het Goffertstadion. "Je kan wel zeggen dat je bij de eerste vijf wilt spelen, maar dan moet er ook iets op het veld staan. We hebben de afgelopen tijd bezuinigd en dus hebben we ruimte om de selectie ook wat te versterken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws