NEC heeft nieuwe coach binnen: éénjarig contract met optie voor extra seizoen

NEC heeft nieuwe coach binnen: éénjarig contract met optie voor extra seizoen

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 11:37di 02-06-2020 om 11:37

Laatste update: dinsdag 2 juni 2020 om 11:54di 02-06-2020 om 11:54

Het hing al even in de lucht, maar Rogier Meijer wordt de nieuwe coach van NEC. Dat bevestigt de club via officiële kanalen.

Meijer tekent een contract voor één seizoen in Nijmegen, zo wordt gemeld. In de deal is een optie voor een extra jaar opgenomen. Half april kwam al naar buiten dat de 38-jarige trainer een serieuze kandidaat was voor NEC, zo was hij dit seizoen al een van de drie hoofdverantwoordelijken bij de club samen met Adrie Bogers en François Gesthuizen. Bogers vertrekt na dit seizoen en Gesthuizen gaat verder in de jeugdopleiding.

Ron de Groot wordt de assistent van Meijer in De Goffert. Algemeen directeur Wilco van Schaik is blij met de deal. "We hebben deze (interne) keuze bewust gemaakt. Rogier is al langere tijd onderdeel van onze club. Eerst bij de Voetbalacademie en daarna is hij vroegtijdig overgeheveld naar het eerste elftal. Rogier heeft met zijn visie over voetbal een goede indruk op ons gemaakt. Daarnaast heeft hij de afgelopen anderhalf jaar al ervaring opgedaan en dat zijn voor zijn ontwikkeling grote en belangrijke stappen geweest."

Weg omhoog
Meijer zelf kijkt ernaar uit om zijn werk in Nijmegen voort te zetten. "Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij N.E.C. en ik wilde dan ook graag blijven", aldus Meijer. "Ik heb verschillende uitstekende gesprekken gevoerd met Wilco en de RvC en ben ontzettend trots dat ik deze uitdaging aan mag gaan. We willen de weg omhoog inzetten met elkaar en een N.E.C. gaan laten zien waar iedereen trots op is én graag naar kijkt"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws