'Drie oud-spelers van NEC in de race om halve technische staf te completeren'

'Drie oud-spelers van NEC in de race om halve technische staf te completeren'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 18:41di 02-06-2020 om 18:41

De technische staf van NEC is dinsdag voor de helft gevuld: Rogier Meijer wordt komend seizoen hoofdtrainer en clubicoon Ron de Groot zal als zijn assistent fungeren. De overige plekken in de technische staf moeten nog ingevuld worden.

Directeur Wilco van Schaik denkt hierbij in eerste instantie aan een teammanager en een keeperstrainer. Voormalig rechtsback Muslu Nalbantoglu bekleedde afgelopen seizoen die eerste functie en lijkt dat ook na 1 september te gaan doen. "Die is al in dienst bij ons", aldus Van Schaik tegenover Omroep Gelderland.

De functie van keeperstrainer is vacant, nadat Gábor Babos naar NAC Breda vertrok. De naam van FC Groningen-wissel Marco van Duin werd al genoemd en Omroep Gelderland komt nu met een volgende oud-NEC'er op de proppen: Dennis Gentenaar, momenteel werkzaam bij Al-Wahda in Abu Dhabi. "We zijn met meerdere mensen in gesprek, maar daar is nog geen ei over gelegd", houdt Van Schaik zich op de vlakte.

De naam van nóg een voormalig NEC-doelman, Wilfried Brookbruis, kan alvast doorgestreept worden. "Die blijft bij de jeugd. Hij heeft het afgelopen jaar goed gedaan en voelt zich daar goed in. Hij zal zeker zijn rol hebben met adviezen naar het eerste, maar er is voor gekozen om hem op de plek te houden waar hij nu zit", stelt Van Schaik.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws