Ajax gezien als 'grote weldoener Nederlandse voetbal': 'Steekt bij andere clubs'

Ajax gezien als 'grote weldoener Nederlandse voetbal': 'Steekt bij andere clubs'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 07:45wo 03-06-2020 om 07:45

Met een gedetailleerd plan willen de Nederlandse profclubs een beroep kunnen doen op overheidssteun. Er is door de clubs al een solidariteitsfonds opgericht: Ajax stort drie miljoen euro. PSV, AZ, Feyenoord en Willem II storten 500.000 euro per club, mocht de groepsfase van de Europa League gehaald worden.

Ajax, PSV, AZ en Willem II hebben hun medewerking aan het plan al gegeven, bij Feyenoord wordt het voorstel deze week door de Raad van Commissarissen besproken, zo meldt het Algemeen Dagblad. Mocht AZ via de voorrondes de Champions League bereiken dan verhoogt de club uit Alkmaar de 500.000 euro.

Het steekt enkele Nederlandse clubs echter wel dat Ajax wordt neergezet als 'de grote weldoener van het Nederlandse voetbal'. De club uit Amsterdam krijgt nu eenmaal meer geld van de UEFA door de uitstekende prestaties in Europa van de afgelopen jaren dan bijvoorbeeld AZ, Feyenoord of PSV. Deze clubs laten zich wél van hun beste kant zien: ondanks eventuele eigen financiële problemen nemen deze club de mogelijke financiële steun uit Den Haag niet aan. Hierdoor blijft er meer geld over voor de kleinere clubs.

FOX Sports
Door de coulante opstelling van FOX Sports, dat de televisiegelden van dit seizoen gewoon overgemaakt heeft, zijn de Nederlandse clubs bereid de oefenduels voorafgaand aan volgend seizoen aan te bieden bij de zender. Het solidariteitsfonds wordt daarnaast aangevuld met geld van de UEFA (4,2 miljoen euro), de KNVB (5 miljoen, inclusief de 3,5 miljoen euro die de clubs voor de crisis al kregen), de hoofdsponsor ING (5 miljoen euro) en de spelers en speelsters van Oranje (1 miljoen euro).

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws