'Nieuws in Zwolle: reserve-aanvoerder gaat contract bij PEC verlengen'

'Nieuws in Zwolle: reserve-aanvoerder gaat contract bij PEC verlengen'

03-06-2020 12:45 Laatste update: 12:51
19

PEC Zwolle en Pelle Clement zijn in verregaande onderhandeling over een nieuw contract. De reserve-aanvoerder van de club uit Zwolle heeft op het moment een contract tot het einde van 2021, maar blijft langer aan PEC verbonden.

Dat meldt Voetbal International. Hiermee gaat een wens van trainer John Stegeman en de clubleiding in vervulling. Aangezien PEC sowieso geld wilde ontvangen bij een eventuele transfer had Clement anders deze zomer verkocht moeten worden.

Zaakwaarnemer Chiel Dekker en de clubleiding van Zwolle zijn er zo goed als uit wat het nieuwe contract betreft. PEC wilde een transfervrij vertrek van Clement ten koste van alles voorkomen. De club is duidelijk over spelers met een éénjarig contract: verlengen of verkopen. Clement gaat dus verlengen, mede om het teleurstellende seizoen weg wil poetsen.

Clement begon in 2019 aan zijn avontuur bij PEC. De toenmalige trainer van de ploeg uit Zwolle, Jaap Stam, kende Clement nog van hun gezamenlijke tijd bij het Engelse Reading. De middenvelder verzamelde vorig seizoen 24 basisplaatsen bij PEC.