Goed nieuws voor Bosz: Leverkusen verlengt contract van 'essentiële factor'

Goed nieuws voor Bosz: Leverkusen verlengt contract van 'essentiële factor'

03-06-2020 13:12 Laatste update: 13:23
6

Wendell blijft langer aan Bayer Leverkusen verbonden. De linksback in het elftal van trainer Peter Bosz heeft zijn in 2021 aflopende contract met één jaar verlengd: de Braziliaan staat nu tot 2022 onder contract bij Die Werkself.

Wendell is al lange tijd een bekend gezicht in Leverkusen. De 26-jarige verdediger speelt al zes seizoenen in het shirt van de club en is de grootste concurrent van Daley Sinkgraven. "Hij is in die zes jaar uitgegroeid tot een essentiële factor in onze ploeg", laat sportief directeur Simon Rolfes weten in een reactie op de clubwebsite. "Wendell identificeert zich goed met het team en de hele club, dat vinden wij erg belangrijk."

Ook Rudi Völler is blij met de contractverlenging van Wendell. "Leverkusen is een speciale club voor Wendell. Hij heeft in het verleden een aantal interessante aanbiedingen gekregen, maar hij bleef altijd bij ons. We zijn blij dat we op hem kunnen blijven vertrouwen."

"Fantastisch", noemt Wendell zijn verlenging bij Leverkusen. "Voor een prof is zes jaar bij dezelfde club geen vanzelfsprekendheid. Ik kan me nog goed herinneren dat ik met Zé Roberto sprak, hij beveelde de club Leverkusen bij mij aan voor ik naar Duitsland verhuisde. Deze vereniging is mijn familie geworden en ik weet zeker dat we met ons team geweldige dingen kunnen bereiken."