Degradatiezorgen van Klaassen nemen weer toe: Bremen krijgt gevoelige tik

03-06-2020 22:24 Laatste update: 23:37
40

De degradatiezorgen van Werder Bremen houden voorlopig aan. Met een zege in de inhaalwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt had de ploeg van Davy Klaassen boven de streep uit kunnen komen, maar Frankfurt won dankzij Nederlandse invallers met 0-3 in het Weserstadion.

De televisiekijkers kregen in de eerste helft een aardig schouwspel te zien. Beide ploegen probeerden grip op de wedstrijd te krijgen en het was Frankfurt dat daar het beste in slaagde. De bezoekers, waar Bas Dost na rust inviel, konden dat optische overwicht voor de rust nog niet omzetten in doelpunten.

Na de pauze lukte dat een stuk beter. In eerste instantie werd een goal van Mijat Gacinovic na inmenging van de VAR nog afgekeurd wegens buitenspel, maar even later was de kopbal van André Silva op een voorzet van Filip Kostic wel raak. Tien minuten voor tijd gooide Stefan Ilsanker de wedstrijd in het slot: hij knikte een hoekschop die door Dost werd doorgekopt binnen en maakte er zo 0-2 van.

Werder, waar Klaassen de negentig minuten volmaakte, probeerde in de laatste fase van de wedstrijd nog een aansluitingstreffer te forceren. De goal viel aan de andere kant. Ilsanker kopte ditmaal een voorzet van invaller Jonathan de Guzman tegen de touwen (0-3), waardoor de ploeg uit Bremen nog altijd zeventiende staat. Nummer zestien Düsseldorf staat twee punten voor, het gat naar de vijftiende stek van Mainz bedraagt drie punten. Frankfurt stijgt met de zege naar plek elf.