Memphis weet het zeker: 'Ik zou er zeker bij zijn geweest, ik was ready'

Memphis weet het zeker: 'Ik zou er zeker bij zijn geweest, ik was ready'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 23:32wo 03-06-2020 om 23:32

Als het EK deze zomer door was gegaan, was Memphis Depay er klaar voor geweest. De aanvaller van Olympique Lyon revalideerde het afgelopen jaar van een gescheurde kruisband en gaat vanaf volgende week weer trainen bij zijn club.

Om bekende redenen werd het EK van deze zomer verplaatst naar de zomer van 2021, maar Memphis voelt dat hij nu had kunnen spelen. "Ik zou erbij zijn geweest, ik was ready geweest", zegt de 26-jarige aanvaller bij Beau. "Maar goed, volgend jaar is volgend jaar. Toen het EK werd afgeblazen ben ik op dezelfde voet doorgegaan en niet gestopt met trainen. Hopelijk komt dat nu goed uit, want er komen nog belangrijke wedstrijden aan voor Lyon."

De nummer tien van Oranje, die net na zijn blessure niet naar voetbal op tv kon kijken omdat hem dat pijn deed, begrijpt dat veel mensen zijn revalidatie te snel vonden gaan. "Dat zijn logische reacties als je de protocollen van de specifieke operatie en revalidatie niet kent. Dat gaat in ieder land anders. Daardoor waren er ook reacties dat het te snel ging."

Maandenlang werkte Memphis keihard aan zijn herstel, om uiteindelijk te horen dat het EK werd verplaatst. Op de vraag of hij de afgelopen periode een traantje had moeten laten, antwoordde de aanvaller ontkennend. "Toen ik net in het ziekenhuis was na mijn blessure belde mijn moeder en hoorde ik dat ze brak. Toen moest ik zelf ook huilen. Daarna heb ik geen tranen meer gelaten, maar misschien zit dat nog ergens en komt het nog een keer naar buiten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws