Totale verrassing voor transfervrije Swinkels: 'Rijkelijk laat en onverwacht'

Totale verrassing voor transfervrije Swinkels: 'Rijkelijk laat en onverwacht'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 11:35do 04-06-2020 om 11:35

Laatste update: donderdag 4 juni 2020 om 11:46do 04-06-2020 om 11:46

Het nieuws dat KV Mechelen zijn contract niet verlengt, komt als een donderslag bij heldere hemel voor Arjan Swinkels. De veteraan (35) denkt echter nog niet aan stoppen.

Swinkels is negatief verrast door Mechelen, dat afgelopen seizoen op de zesde plaats eindigde in de Jupiler Pro League. "Als ze in februari of maart tegen me hadden gezegd: Arjan, er is geen plaats meer voor jou, dan had ik dat ook vervelend gevonden. Maar ze hebben toen juist de intentie uitgesproken om met mij door te gaan", vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

"Dan komt de mededeling begin juni wel rijkelijk laat en onverwacht. Dan wordt het voor een 35-jarige voetballer in coronatijd niet eenvoudig om nog iets anders te vinden", beseft Swinkels, die van trainer Wouter Vrancken en technisch directeur Tom Caluwé te horen kreeg dat de beslissing 'van bovenaf' komt. "Er gaat een aantal jongens weg, hij vindt ervaring belangrijk en ik ben geen grootverdiener. Dus waarom het nou uiteindelijk niet doorgaat, is mij niet duidelijk."

Swinkels speelde acht jaar bij Willem II en kwam later uit voor Lierse SK, Roda JC en Beerschot. Hij denkt nog niet aan stoppen, maar wil bij een club aan de slag die op rij-afstand ligt van zijn woonplaats Goirle. "Tenzij er het plaatje financieel zo aantrekkelijk is dat ik het niet kan weigeren. Maar ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat het niet heel waarschijnlijk is dat zo’n aanbod gaat komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws