Vitesse strikt 'zeer waardevolle trainer' voor twee jaar: assistent van Letsch

Vitesse strikt 'zeer waardevolle trainer' voor twee jaar: assistent van Letsch

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 15:11do 04-06-2020 om 15:11

Laatste update: donderdag 4 juni 2020 om 15:13do 04-06-2020 om 15:13

Joseph Oosting blijft bij Vitesse. De Arnhemse club maakt donderdag bekend dat het contract van de assistent-trainer met twee seizoenen is verlengd.

Vitesse presenteerde vorige week Thomas Letsch als nieuwe hoofdtrainer. De Duitser gaat samenwerking met Oosting, die sinds zijn komst in 2014 trainer was van achtereenvolgens Vitesse O17, O19 en Jong Vitesse. Eind 2019 nam hij de honneurs waar na het ontslag van Leonid Slutsky. Oosting werd na vier wedstrijden weer assistent-trainer, omdat Edward Sturing het seizoen afmaakte.

"Ik heb al vaker gezegd dat Vitesse voor mij voelt als een grote en warme familie. Ik ben iemand die het belangrijk vindt om ergens op mijn plek te zijn. De club heeft het vertrouwen in mij uitgesproken", reageert Oosting op de clubsite.

"Daarnaast heb ik volop mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen. De ervaring als interim-hoofdtrainer was heel bijzonder. Vanaf komend seizoen ga ik de cursus Coach Betaald Voetbal volgen. Op termijn zie ik in mijzelf een hoofdtrainer, maar de komende tijd wil ik als assistent-trainer mijn bijdrage leveren aan deze mooie club."

Technisch directeur Johannes Spors is blij met Oosting. "Joseph is iemand waar je op kan bouwen. Hij brengt ten eerste kwaliteit met zich mee. Daarnaast is het een prettige persoonlijkheid die uitstekend de balans bewaakt tussen discipline en groepsgevoel. Kortom, een zeer waardevolle trainer voor onze club."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws